Ulrik Weck

The Past, The Present and The Future handler om det faktum, at krig er en stor del af menneskets historie på planeten jorden, og krig er en stor del af grunden til, hvorfor nogle lande er rige og har udviklet sig og andre ikke. Hvorfor vi i vesten har kunnet udvikle et industrisamfund og andre ikke.

Nogle krige skyldes religion, andre jagten på retten til ressourcer – råstoffer fra jordens indre. Selv i dag, i Danmark, er vi i krig – for at beskytte os selv og den måde vi lever på? Med tiden har militærindustrien udviklet en avanceret teknologi, med henblik på krigsførelse. Heldigvis har civilisationen kunne drage nytte af dele af denne teknologi, så det også indirekte har ført noget godt med sig, mobil- og computerteknologi, avanceret robotteknologi etc.

På globen er der limet hundredvis af legetøjssoldater, der alle repræsenterer forskellige tidsaldre, lige fra Djengis Khan og op til i dag. Soldaterne er placeret således, at de kæmper mod hinanden i en stor kaotisk pærevælling – på tværs af tidsperioder. Soldater fra anden verdenskrig kæmper mod krigere fra det tidlige ægyptiske rige. Jeg har ingen forudsætninger for at gætte hvad fremtiden bringer. Jeg har en masse ønsker, det er klart. Hvad jeg ved, er, at der alle dage har været krig.

Del denne side