Kristian von Hornsleth

” Ni Hao - eller - The yellow man will take your house, make you his slave, rape your wife and eat your children”, henviser til en udpræget frygt i det vestlige verdens investeringsmiljø. Her regner man med at Kina vil overtage den globale økonomiske dominans inden for rum tid.

Dette er således et typisk billede på den vestlige verdens centralistiske selvopfattelse, og smagsprøve på en usikkerhed der ligger i horisonten, som en kuldsejlende globalisering, og rejser
spørgsmålet, hvad gør vi? Det smukke heri er selvfølgelig den erkendelse af, at selve det globale paradigmeskift, hvor vi går fra dollar til yuan, fra hersker til slave, er alt sammen selv-påført gennem vores egen uhæmmede trang til vækst via billige gummisko fra Kina.
Velkommen til den nye verdensorden, ni hao.

Kunstneren Kristian von Hornsleth besøgte Brede Værk 12. september 2010


Hornsleth udsmykkede i foråret 2009 en industriglobe til Brede Værk. Nu står globen ”Yellow fear” i det bagerste rum i udstillingen ”Industrisamfundet”. Hør Hornsleth fortælle om den gule frygt, industrisamfundet og den mere eller mindre globalt indstillede borger.

Del denne side