Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Shilo

Fra 1926 til 1932 gennemførte Nationalmuseet udgravninger ved Shilo/Tel Seilun i Palæstina ca. 40 km nord for Jerusalem. Formålet var at forsøge at finde stedet, hvor det israelitiske tabernakel stod. Selvom udgravningerne var plaget af problemer, og brat blev afsluttet da udgravningslederen Hans Kjær døde efter kort tids sygdom, resulterede de i mange spændende fund. Det har medvirket til, at Shilo har fået fornyet betydning i dag.

Inden Hans Kjær døde nåede han at udgive en lille bog ved navn ” I Det Hellige Land. De Danske Udgravninger i Shilo, Elis´og Samuels´ By”, der kort beskrev resultaterne af de to første udgravningssæsoner. I 1969 og 1985 udgav Nationalmuseet en endelig publikation af udgravningerne.

Shilo
Shilos placering i landskabet i forhold til Jerusalem. Kort fra R. Lund Pedersen 'På sporet af Pagtens ark - De danske udgravninger i Shilo*, Nationalmuseets Arbejdsmark 2011, København: Nationalmuseet. (OBS. Det er muligt at forstørre kortet yderligere, ved at klikke nederst i højre hjørne).