Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Barnekjole, 1780 - 1785

Barnekjole, 1780 - 1785

Barnekjolen er i det såkaldte fourreau-snit, et almindeligt snit for barnedragter. Fourreau kommer af det franske fausse robe, som betyder falsk kjole. Betegnelsen henviser til, at kjolen ikke har nogen brystsmæk, fordi den lukkes bagtil, og at den ikke har noget fiskebensskørt, som en voksen kvindes kjole ville have haft. Fortil på barnekjolen er silkegazellestrimler arrangeret på en måde, så det ligner en brystsmæk. I kjolens foer er indsyet stivere af hvalbarder. Under kjolen har pigen sandsynligvis båret korset. Man har syet barnekjolen i et praktisk snit, men har alligevel så vidt muligt forsøgt at efterligne en voksen kvindes kjole og figur.

Dragtbeskrivelse

Dragten består af kjole og hue i smalstribet lyserød og hvid taft. Kjolen bindes på ryggen. Den har 2 par lysegrønne silkebånd, der kan bindes i sløjfer. Mærker efter endnu 2 par bånd ved kanten af halsudskæringen og nederst på livet, formodentlig brugt til sammenbinding. Livet er glat og går ned i en spids foran og bagpå. Livet er afstivet midt ned foran. Ærmerne er halvlange. På ærmerne, langs halsen og ned foran på livet er sat besætning af silkegazellestrimler i form som en brystsmæk. En 10,5 cm bred wienerpibe er sat nederst på nederdelen. Piben er udhugget i tunger foroven og forneden. Nederdelen er foroven lagt i symmetrisk tilbagegående læg og syet fast til livet. Huen er trestykket. Besat med forskellige slags hvid og elfenbensfarvet silkegaze samt med lysegrøn sløjfe og lysegrønne hagebånd.

Barnekjole, taft, med smalle lyserøde og hvide striber, mus. nr. W.1138 Taft. Smalstribet hvid og lyserød. Bånd, lysegrøn silke.

Vidde forneden: 155 cm Længde bag: 70 cm Wienerpibe, bredde: 10,5 cm

Pigehue, taft, med smalle lyserøde og hvide striber *, mus. nr. W.1