Historisk viden

Undervisningsmateriale

Filminterviews med forskere - UNESCO

I otte små filmklip fortæller forskere fra Tranquebar Initiativet om emner fra kolonialisme, fiskeri og missionskoler. Interviewene er lavet i samarbejde med Historiefabrikken og kan ses hos UNESCOs Associated School Project (linket åbner i et nyt vindue).

Gymnasie og HF: Læsestof og opgaver fra Virtual Galathea3

I VirtuelGalathea3 arbejdede erfarne lærere fra ungdomsuddannelser og grundskole sammen med forskere fra Galathea3 ekspeditionen (2006-2007) for at udvikle undervisningsmateriale om bl.a. Tranquebars skiftende kystlinje, om fiskeri og om madkulturen i mødet mellem det danske og indiske køkken i kolonitiden.

Danmarkshistorien.dk

Artikler om Tranquebar på danmarkshistorien.dk udarbejdet i samarbejde med ph.d. Helle Jørgensen fra Tranquebar Initiativet.

Tranquebar Initiativets logbog på Galathea3

Forskerne i Tranquebar Initiativet havde på Galathea3 en landbaseret platform i Tranquebar, hvorfra de formidlede til danske skoler om deres forskningsaktiviteter. For en masse små historier fra Tranquebar, se Logbogen hos Galathea3.dk.

Fremmed i Tranquebar

Filmen er optaget i 1984 under ekstremt vanskelige tekniske forhold i Tranquebar. I filmen møder man tre personer tilhørende forskellige sociale lag. Desuden er der glimt tilbage til historisk materiale fra den danske kolonitid.

Målgruppe: Grundskolens ældste klasser samt ungdomsuddannelserne.
Hent en lærervejledning i pdf.

Fremmed i Tranquebar, 32 min.
Produktion og tilrettelæggelse: Esther Fihl, 1990.

Del denne side