Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Serampore Initiativet

Serampore Initiativet

Aktuelle projekter

Den økonomiske udvikling går stærkt i Indien, og i de senere år er mange af Serampores historiske bygninger blevet erstattet af 5-etagers betonbyggeri. De tilbageværende bygninger er i stærkt forfald og i fare for nedrivning, og det er derfor på høje tid at gøre noget, hvis de sidste fysiske rester af Serampores dansk-indiske kulturarv skal reddes for eftertiden.

Serampore Initiativets delprojekter retter sig mod at dokumentere og sikre vigtige dele af Serampores kulturarv samt skabe en forbedring af det offentlige byrum. Desuden vil initiativet sætte fokus på byens unikke historie gennem ny forskning og formidling.

Restaureringsprojekterne vil foregå i tæt samarbejde med lokale myndigheder og bevaringsarkitekter, og Serampore Initiativet vil bidrage med arkitektfaglig rådgivning og arkivbaseret viden om bygningernes historie.

Læs her om de projekter, Nationalmuseets Serampore Initiativ har sat i gang med støtte fra Realdania og Kulturministeriet. Listen over aktuelle projekter vil løbende blive udbygget, efterhånden som vi udvider samarbejdet med vores indiske partnere.  

Projekterne fordeler sig inden for forskning, formidling og bygningsrestaurering.

Aktuelle projekter i Serampore

Restaurering af Skt. Olavs Kirke
Restaurering af Skt. Olavs Kirke
Restaurering af sydporten
Restaurering af sydporten
Studie af Serampores befolkning
Studie af Serampores befolkning