Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Serampore Initiativet

Serampore Initiativet

Aktuelle projekter i Serampore

Restaurering af Skt. Olavs Kirke
Restaurering af Skt. Olavs Kirke
Restaurering af sydporten
Restaurering af sydporten
Studie af Serampores befolkning
Studie af Serampores befolkning

LÆS NYTEtnografisk Samlings blog

Nyheder fra Serampore Initiativet kan følges løbende på etnografi.natmus.dk sammen med Etnografisk Samlings øvrige arbejde.

LÆS RAPPORTEN 'Indo-Danish Heritage Buildings of Serampore' af Flemming Aalund and Simon Rastén

Serampore Initiativet

Et kig ind i det danske guvernementshus i Serampore

Serampore Initiativet fungerer som konsulenter på den igangværende restaurering af det tidligere danske guvernementshus i Serampore. Restaureringen finansiereres og ledes af West Bengal Heritage Commission, der svarer til delstatens kulturarvsstyrelse. Vi bidrager med historisk viden om den snart 250 år gamle bygning samt med restaureringsfaglig ekspertise. Guvernementshuset fra 1771 er udvidet i flere omgange og har spor fra både den danske, britiske og indiske tid, hvilket gør arbejdet kompliceret.
Tag et kig ind i den spændende bygning her

Frederiksnagore - en glemt dansk koloni

Frederiksnagore - en glemt dansk koloni

Nationalmuseets Serampore Initiativ arbejder med at dokumentere og bevare den fysiske kulturarv fra Frederiksnagore (i dag Serampore), der var en dansk handelsstation i Indien 1755-1845. Desuden vil Initiativet skabe ny viden samt udbrede kendskabet til Serampore gennem forskning i og formidling af den fælles dansk-indiske historie.

Mens Tranquebar i Sydindien har tiltrukket sig stor opmærksomhed i de seneste år, så har Serampore længe været en glemt dansk koloni i Indien. Her kan du følge Nationalmuseets arbejde med at grave den danske fortid frem i Indien og sætte gang i nye restaureringsprojekter.

Aktiviteterne er blevet mulige gennem et partnerskab mellem Nationalmuseet og fonden Realdania. Desuden støttes Initiativet af Kulturministeriet.

Læs mere om Serampore Initiativet

Serampores historie

Serampores historie

Serampore fortæller en vigtig del af historien om Danmarks forbindelser til verden. I 1700-tallet var indiske varer som bomuld og krydderier i høj kurs i Europa og tiltrak også danske handlende. Frederiksnagore blev anlagt som handelsstation, men med oprettelsen i 1818 af Serampore College, der blev Danmarks tredje universitet, udviklede den sig også til et asiatisk centrum for uddannelse, sprogforskning og bogtrykning.

Læs mere om Serampores historie

Nutidens Serampore

Nutidens Serampore

I dag er Serampore en middelstor industri- og handelsby med flere store fabrikker. Byen er præget af nybyggeri, hurtig økonomisk udvikling og en stor befolkningstilvækst af både arbejdere og den voksende middelklasse. I den historiske bykerne findes stadig spændende bygninger fra 17- og 1800-tallet. Centreret omkring det gamle torv ligger St. Olavs Kirke med Christian VII’s monogram, hovedporten og det danske guvernementshus, og andre steder i byen finder man bl.a. Serampore College, den danske kirkegård og et fængsel fra 1803 som stadig er i brug. Udover de europæiske bygninger er flere store indiske paladser, templer og moskeer desuden bevaret fra kolonitiden.

Læs mere om Serampore i dag