Vis indtastningsfelt til søgningSøg

Tyske film

ClockClock 9. november 10:00 - 23. februar 16:00
Vi viser et udvalg af de bedste og største film fra Tyskland. I det nye år med nye film fra naboen i syd

I Nationalmuseets biograf viser vi et udvalg af de bedste og største film fra vores nabo i syd. Film er inkluderet i entrebilletten til museet.

22. februar 2020

10.15: Goethe! (102 min)
’Goethe!’ er en sprudlende kærlighedskomedie om den unge og elskovssyge Johann Goethes første store kærlighed Lotte. Og som i alle klassiske historier er det en forelskelse med forhindringer. Et af litteraturhistoriens mest klassiske værker. 
Filmen vises på tysk med engelske undertekster.
Instruktør: Philipp Stölzl.
Filmen er fra 2010.

12.00: Der junge Karl Marx (118 min). 
Den unge Karl Marx er i 1844 på vej i eksil, da han møder den socialistiske teoretiker, Friedrich Engels. Engels, der er søn af en industrialist med fabrikker i Tyskland og England, er interesseret i arbejderklassens elendige leveforhold og fremsætter vedvarende kritik af kapitalismens indvirkning på samfundet. Karl Marx fascineres af Engels, og sammen påbegynder de en årelang kamp, der munder ud i det berømte værk ”Det kommunistiske manifest”.
Filmen vises på tysk med engelske undertekster.
Instruktør: Raoul Peck.
Filmen er fra 2018.

14.15: Hannah Arendt (113 min)
Hannah Arendt var en tysk og jødisk tænker, hvis rapporter fra retssagen mod nazisten Adolf Eichmann i Jerusalem i 1961 fik hende til at ‘opfinde’ begrebet ‘Ondskabens banalitet’. I filmen levendegører instruktøren de store tanker og viser, hvordan den samme tænkning kan transformeres fra ren abstraktion til praktisk, politisk handling. 
Filmen vises på tysk med engelske undertekster.
Instruktør: Margarethe von Trotta.
Filmen er fra 2012.

16.15: Humboldt und die Neuentdeckung der Natur (43 min.)
Først for nylig blev den store opdagelsesrejsende Alexander von Humboldts tidlige forståelse af miljøspørgsmål et fokus for forskningen. I anledning af hans 250-års fødselsdag følger vi i denne dokumentar historiker Andrea Wulf på en betagende rejse halvvejs rundt om jorden til de steder, der formede Humboldts nye forståelse af naturen. Filmen vises med danske undertekster.
Andrea Wulf kan opleves på Nationalmuseet den 22. februar.
Filmen er fra 2019.

23. februar 2020

10.15: Die geliebten Schwestern (138 min.)
I sommeren 1788 forelsker de to søstre Charlotte og Caroline sig begge lidenskabeligt i den unge, idealistiske digter Friedrich Schiller. På trods af konventioner og Carolines ægteskab beslutter søstrene sig for at dele deres kærlighed til Schiller. Men hvad der begynder som en leg, udvikler sig hurtigt til alvor, da sommeren er slut, og virkeligheden truer.
Filmen vises på tysk med engelske undertekster.
Instruktør: Dominik Graf.
Filmen er fra 2014.

12.45: Sound of Heimat – Deutschland singt (90 min.)
Den new zealandske saxofonist Hayden Chisholm sætter sig i denne musikdokumentar fra 2012 for at gå i fodsporene på den tyske folkemusik. Som en fremmed på rejse ind i den dybeste sjæl af tysk kultur, møder han med åbent sind, folkemusikkens originale stemmer, skikke og musikere. Et voldsomt charmende, musikalsk og autentisk portræt af en musik- og hjemstavnskultur, der ikke fylder meget i det moderne Tyskland. 
Filmen vises på tysk med engelske undertekster. Instruktion: Arne Birkenstock.
Filmen er fra 2011.

14.15: Beethoven (105 min.)
Filmen skildrer paradokset mellem på den ene side publikums begejstring for Beethovens store symfonier og på den anden side hans ensomme, fattige liv med tiltagende døvhed. På trods af ensomheden og selvom han til sidst nærmest ingenting kan høre, formår han at skabe sin niende symfoni. Et skelsættende værk der gør ham berømt og udødelig. 
Instruktør: Horst Seemann.
Filmen er fra 1975.

Filmprogrammet præsenteres i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark. 

Tak til Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020, NabolandsKanalerne v. Copydan Verdens TV, ZDF, ARD og Goethe-Instituttet og Another World Entertainment.

 

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også

Luk overlayLuk
Del denne side