Udfører en søgningSøg

Slavenation Danmark

ClockClock 4. juli 14:30 - 30. august 14:30
Tag med på en rundvisning i vores historie som kolonimagt.

Vi tager dig med tilbage til en tid og en del af Danmarkshistorien, der med Black Lives Matter og kampen mod racisme har fået fornyet aktualitet. Få indblik i en tid, hvor Danmark gjorde mennesker til slaver og fragtede dem til Dansk Vestindien under umenneskelige forhold. I udstillingen møder du nogle af de mennesker, der levede i kolonierne. 
 
Få historien om plantageejeren Carstens og den bortløbne slave Franciskus, som skjulte sig i skoven i et helt år, inden han som jaget vildt til sidst blev fundet af Carstens og hans folk.
 
I Vestafrika møder du Pobi Asomani, der er en af de lokale konger, som i bytte for europæiske skydevåben forsyner de danske slavehandlere. Konger som Pobi er presset til det yderste. Handler de ikke med danskerne, går skydevåbnene måske til deres fjender, så deres eget folk risikerer at blive gjort til slaver. 

30 år efter slaveriet i 1848 ophørte i Dansk Vestindien, gør markarbejderne på de vestindiske øer oprør mod de umenneskelige vilkår i sukkerplantagerne. Queen Mary er en af frontkæmperne i oprøret ”Fireburn” i 1878, og hun har brændt sig ind den caribiske folkesjæl som et symbol på kampen mod undertrykkelse.

Undervejs kommer vi ind på, hvordan vi gør op med vores dystre fortid som slavenation, og vi i trækker tråde op til i dag.

Rundvisningen er en introduktion til emnet og ikke en ekspertrundvisning. Hvis der undervejs eller efterfølgende dukker spørgsmål og kommentarer op til emnet, er du velkommen til at skrive til guidedtours@natmus.dk. 

Rundvisningen foregår på dansk.
Tour in Danish only
 
Tid: Juli og august. Torsdag kl 18.30-19.30 og weekender 14.30-15.30.
Bemærk: Der er kun plads til syv personer pr. rundvisning. Bestil din billet her

Læs mere om udstillingen Stemmer fra kolonierne
 

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også