Udfører en søgningSøg

Særrundvisning: Krig til søs

ClockClock 7. december 17:00 - 18:00
DKK 95
Danmarks flåde har forsvaret vores grænser helt tilbage til 1400-tallet. Men det er ikke kun i de danske farvande, flådens skibe er på mission. Det er de også på verdenshavene, hvor danske krigsskibe både deltager i kampen mod pirater og sikrer frie søveje for handelsskibe fra hele verden.

Vores dygtige rundvisere tager jer med på en tur gennem dansk flådehistorie.

Her I får fortællinger om, hvordan Danmark får en samlet flåde under kongen, og om matrosens hverdag i 1700-tallet - en dagligdag der bød på hårdt, fysisk arbejde og flæsk med ærter.

Hør mere om, hvordan det var at være en del af mandskabet, sove på kanondækker, og hvorfor det var almindeligt at få myggelaver mellem tænderne.

På rundvisningen får I også forklaringen på, hvordan hængekøjer var med til at rede liv under søslag, og hvordan et skib skal manøvres for at kunne affyre en bredside af kanonild mod en fjende.  

Vi kommer gennem Danmarks storhedstid som flådenation og ser også nærmer på ét af de dramatiske slag mod briterne under Napoleonskrigene. Det førte til, at briterne sejlede afsted med de danske krigsskibe i et imponerende optog, der nåede helt fra Helsingør og op til Kullen.

Få også historien de mange danske søfolk, der kæmper uden for Danmarks grænser under 2. Verdenskrig, da vi var besat af Tyskland.

Praktisk info:
Dato:  7. december kl. 17.00
Varighed: 1 time
Antal: Max: 20 personer
Pris: voksen 95 kr. Barn 45 kr.

Billetten giver også adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger samme dag.

Tøjhusgade 3,
DK-1220 København K

Se også