Udfører en søgningSøg

Særrundvisning: Den Fjerne Krig

ClockClock 5. oktober 17:00 - 18:00
DKK 95
Tag med en dansk soldat tilbage til krigen i Afghanistan. Hvordan var livet som udsendt soldat i Afghanistan? Hvordan boede man? Og hvad lavede man?

Den danske krigsdeltagelse i Afghanistan er nu slut. Vi kigger tilbage.

På rundvisningen kommer vi igennem tre af de lejre, som var en del af hverdagen for de danske soldater mens de var i Afghanistan blandt andet basen Armadillo.

Her bliver vi klogere på, hvordan det egentlig er at være dansk soldat i et af verdens farligste brændpunkter.

Uden for lejren lurede mange farer for soldaterne. Miner, vejsidebomber og overfaldsangreb var en del af hverdagen, og det kunne have fatale konsekvenser for de udsendte.

På turen rundt i udstillingen, kan I blandt andet se det pansrede køretøj, hvor fire danske soldater sad, da de pludselig kørte hen over en vejsidebombe.

Heldigvis overlevede soldaterne med mindre skader, men det ses tydeligt på bilen, hvor omfattende og ødelæggende skader en hjemmelavet bombe kan forurette.

Vi ser også nærmere på, hvordan krigen har påvirket afghanerne og deres land?

Og vi diskuterer hvorfor krigen i Afghanistan er en anderledes krig end de krige, Danmark tidligere har været en del af.

Rundvisningen forgår i udstillingen ’Den Fjerne Krig’. Den er lavet i samarbejde med det hold danske soldater, som var udsendt til Afghanistan i 2010.

Derfor vil du i løbet af rundvisningen se autentiske genstande og udstyr hentet hjem fra Afghanistan.

Og du må gerne røre ved genstandene i udstillingen – det er endda muligt at gå op ad trappen til vagttårnet og opleve hvordan soldaterne holdt øje med alle, der nærmer sig basen – var det en ven eller fjende?

Praktisk information
Dato:  5. oktober
Tid: kl. 17.00

Varighed: 1 time
Pris: voksen 95 DKK | Barn 45 DKK

Billetten giver også adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger samme dag.

Tøjhusgade 3,
DK-1220 København K

Se også