Rundvisning: Skibene på Holmen

30. juni 11:00 - 19. august 16:00
Hele sommeren kan du besøge flådens skibe på Holmen, der hver især fortæller deres del af historien om Danmarks søforsvar under Den Kolde Krig.

De tre krigsskibe på Holmen – SÆLEN, SEHESTED* og PEDER SKRAM – fortæller hver deres del af historien om Danmarks søforsvar under Den Kolde Krig. Ubåden SÆLEN er skabt til at snige sig lydløst ind i fjendtligt farvand og aflytte Warszawapagt-landenes radiokommunikation. Den lynhurtige torpedomissilbåd SEHESTED skal foretage de første nålestiksangreb i tilfælde af en sovjetisk invasion. Og den enorme fregat PEDER SKRAM er flådens flagskib og sidste bastion i forsvaret af de danske farvande.

Fra den 30. juni til den 19. august kan du komme om bord og få en rundvisning på ubåden SÆLEN, høre historier om torpedomissilbåden SEHESTED fra kajen (det er ikke muligt at komme om bord), gå om bord på egen hånd på den store fregat PEDER SKRAM og kravle til tops i Holmens historiske mastekran.

Rundvisning på ubåden Sælen

Tag en dyb indånding, og træd ned i det trange, dybe indre på Danmarks sidste ubåd, SÆLEN. Hør SÆLENS fascinerende historie – fra at spille en vigtig rolle i Danmarks invasionsforsvar under Den Kolde Krig til at være en del af krigspatruljerne i Golfen under krigen mod Sadam Hussein i 2003. Rundvisningen begynder ved SEHESTED, hvor man får fortællingen om, hvordan man fra torpedomissilbådens operationsrum kan affyre et væld af dødbringende torpedoer, missiler og kanoner med få tryk på en knap. Det er ikke muligt at kommer om bord på SEHESTED i øjeblikket.

Fregatten PEDER SKRAM på egen hånd

Besøg fregatten PEDER SKRAM, og far vild i skibets 250 rum, der er fordelt på syv dæk. Få historier om PEDER SKRAMs NATO-missioner i Atlanterhavet, og hør om det såkaldte hovsamissil – en halvt ton tung bombe, der ved en fejl blev affyret fra PEDER SKRAM og eksploderede i et sommerhusområde i Nordvestsjælland.

Til tops i Mastekranen

Holmens ikoniske mastekran fra 1749 er virkelig et besøg værd. Kranen er en 40 meter høj tømmerkonstruktion, hvor matroser var i stand til at trække 20 tons tunge master op, når de skulle til reparation. Fra toppen af kranen har man en enestående udsigt over Københavns tage.

Information

Mødested for rundvisninger på SÆLEN:

Sehested
A. H. Vedels Pl.,
1439 København

Rundvisningen varer ca. 40 minutter.

Der er rundvisninger på SÆLEN fra den 30. juni til den 19. august 2018 kl. 11, 13, 14 og 16 på dansk og kl. 12 og 15 på engelsk.

Besøg på fregatten PEDER SKRAM forgår på egen hånd. Fremvisningen af Mastekranen varetages af Fonden Peder Skram. PEDER SKRAM og Mastekranen har åbent kl. 11-17 fra den 30. juni til den 19. august 2018.

Mere information: www.pederskram.dk

Besøg på skibene og Mastekarnen er ikke egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere.

*Søfartsstyrelsen er i gang med at syne og omregistrere torpedomissilbåden SEHESTED. Det er derfor ikke muligt at komme om bord på skibet i øjeblikket. Tager du med på en rundvisning i vores ubåd SÆLEN, får du historien om SEHESTED fortalt fra kajen. Vi har sat billetpriserne ned som kompensation for, at man ikke kan komme om bord.

 

 

Se også

Del denne side