Udfører en søgningSøg

Queer, Køn og Kærlighed

ClockClock12. august 17:00 - 21:00
DKK 75
I anledning af World Pride og Europgames 2021: Musik, rundvisninger, debatter, talks, workshops og performance

I anledning af Københavns værtskab for World Pride 2021 og Eurogames dykker Roskilde Festival, LOUD og Nationalmuseet ned i en af de mest omdiskuterede forandringer, der finder sted i samfundet i disse år.

Nemlig spørgsmålet om, hvordan vi definerer os som køn og som individer.
Med musik, rundvisninger, debatter, talks, workshops og performance sætter vi seksualitetens kulturhistorie under lup og mixer det med nye stemmer og indspark, der tager livtag med fortidens forestillinger og konventioner.

Oplev blandt andre forfatter Mads Ananda Lodahl (’Sauna’, 2021), performancekunster Moeischa Ali Aden, drag-performer og harmonikaspiller Adam Christensen, drag queen Mizz Privileze og live-versioner af LOUD-programmerne ’Forstærket’ og ’Bare sex!’. Kom også med på rundvisninger i museets samlinger, hvor vi både afliver og bekræfter myten om Danmark som ligestillingens og frisindets hjemstavn, og rejser ind i Cosplayernes verden af flydende seksualitet og fiktive universer.

Program

Kl.17.00
Dørene åbner 

Kl.17.30 (Forhallen)
Åbning: Taler fra LGBT+Ungdom
Tre talere fra LGBT+ Ungdom går på scenen med hver deres fortælling om at være ung og LGBT+ i DK i dag.  Hør Olivia Koefoed Olesen, Emily Olander Christiansen og Nicolaj Laue Juhl. 

Kl.17.30 og kl.19.30 (Mødested Forhallen) 
Kønsroller og seksualitet i cosplay
Kom med på en rejse ind i Cosplayernes univers når seniorforsker Martin Petersen indvier os i flydende seksualitet, køn og legen med fiktive universer.

Kl.18.00 (Forhallen)
Drag-performer og harmonikaspiller Adam Christensen performer live på museets forhalsscene.

Kl. 18.00 og kl.19.00 (mødested Forhallen) 
Rundvisning: Danmark som foregangsland?
Danmark bliver ofte kategoriseret som foregangsland, både når det gælder legalisering af billedpornografien, registrerede partnerskaber og ligestilling mellem kønnene. Hør mere når museumsinspektør Mette Byriel-Thygesen både afliver og bekræfter myter om frisindets hjemstavn. 

Kl.18.15 (Palægården)
”Bare sex” live – De mange køn
Hvad betyder de forskellige køn? Og hvordan omfavner vi det som samfund? Amalie Søderberg sætter sig ned med Moisha Ali Aden, kunstner og aktivist, Nikolaj Laue Juhl, politisk talsperson for LGBT ungdom og Mizz Privilize, dragqueen og aktivist, til en snak om kønsdiversitet.

Kl.19.00 (Forhallen)
Seksualitet i litteraturen
Hvor langt kan man gå i beskrivelsen af seksualitet og køn i litterære værker? Og hvor intimt kan man blotte sine egne erfaringer? Vær med når Christina Thiemer sætter fokus på seksualitet og køn i litteraturen og sætter Amalie Langballe og Mads Ananada Lodahl i stævne.

Kl.19.15 (Palægården)
”Forstærket” live
Maria Bülow Bach, vært på programmet Forstærket i samtale med 21-årige Jacqueline Philipsen. Jacqueline er en homoseksuel kvinde bosat i Aarhus, som blev udsat for voldtægt og siden har kæmpet for bedre rettigheder og større bevågenhed for voldtægtsofre.   

Kl. 20.00 (Forhallen)
Perfomance. Oplev den dansk-somalier, performer, debattør, aktivist og foredragsholder Moeishas regelbrydende performance om, hvad det vil sige at være muslimsk transkvinde og minoritet i minoriteten sammen med Lena Hennessy og Mia Ghabarou.

Hele aftenen:
Workhop med Anmesty youth (Palægården)
Gennem Skriv for Liv workshoppen skriver deltagerne appel breve til myndigheder og solidaritetshilsner til mennesker, der er udsat for overgreb. I arbejder med virkelige menneskers historier og lærer samtidig om, hvorfor menneskerettighederne er vigtige. Workshoppen faciliteres af Amnesty youth aktivister.

Der kan købes mad og drikke hele aftenen, og der er DJ i palægården. 

 

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også