Åbent hus

1. juli 10:00 - 17:00
Gratis adgang hele dagen
Den 1. juli skifter Tøjhusmuseet navn til Krigsmuseet. Det markerer vi med gratis adgang til museet hele dagen og masser af aktiviteter.

Dagen er spækket med oplæg, indlæg og aktivitetsmuligheder. Livgarden kommer og viser det moderne soldaterudstyr frem, mens museets folk giver et indblik i det historiske af slagsen. Børnene kan komme i lære som spion fra Den Kolde Krig sammen med Rollespilsakademiet. Man kan også opleve et ’modeshow’ med soldateruniformer gennem tiden, og høre talks om bl.a. Danmark under Den Kolde Krig. Der er også lancering af vores nye highlight-rundvisning, der giver en introduktion til udstillingerne, som man efterfølgende kan udforske på egen hånd.

Det nye navn bliver selvfølgelig skudt ind med et højtlydende ’dansk løsen’ – tre løse skud med kanon – klokken 13, hvor navneskiftet officielt træder i kraft. Har man små børn med, er det en god idé at tage høreværn med til dem, for det siger BANG!

Paneldebat med Rane Willerslev og Bo Lidegaard om vores nye navn
Det nye navn skal hjælpe vores gæster med at forstå den oplevelse, man får, når man besøger os. Men er Krigsmuseet et godt valg med de associationer, det frembringer? Det diskuterer Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, historiker og tidl. chefredaktør hos Politiken Bo Lidegaard, professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen og museumschef for Krigsmuseet Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

Debatten finder sted klokken 11.

Udover et mere tidssvarende navn, er navneskiftet også startskuddet til en ny strategi. Gæsternes aktivitetsniveau skal forhøjes, og der skal mere fokus på hvordan krig påvirker mennesker. Det være sig soldater, udsendte gennem NGO’er eller den befolkning, der lever midt i det.

Det endelige program med tidsplan følger og bliver opdateret her så snart, det er klar.

Vi glæder os til at fejre vores nye navn sammen med jer. Alle er velkommen.

Hvad: Åbent hus på Krigsmuseet
Hvornår: 1. juli kl. 10-16
Hvor: Indgang på Tøjhusgade 3, 1220 København K eller gennem gården fra Søren Kierkegaards Plads
Pris: Gratis entré, men man skal have en billet. Den kan hentes her eller i døren på dagen

Tøjhusgade 3,
DK-1220 København K

Se også

Del denne side