Vis indtastningsfelt til søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Om Frihedsmuseet
Tyske soldater på Højbro Plads

Hvad kan du opleve på Frihedsmuseet?

På Frihedsmuseet kan man, bogstaveligt talt, gå under jorden i besættelsestidens Danmark og komme helt tæt på modstandskampen under 2. verdenskrig.

I besættelsestidens skyggefulde gader møder man fem historiske personer. Alle har valgt side, og alle må møde konsekvenserne.

Man kan følge med i deres farefulde og usikre liv. Dykke ned i sabotageaktioner, fremstille illegale blade, knække koder og aflytte telefonsamtaler. Man kan opleve hvordan danskere måtte vælge, om de ville gå til modstand, samarbejde med tyskerne – eller forsøge at fortsætte deres hverdag som normalt.

For det var ikke altid let at vælge side. Befolkningen og landets ledere stod over for mange moralske og personlige dilemmaer i mødet med den tyske værnemagt.

Lige siden befrielsen har modstandskampen fyldt i danskernes bevidsthed, og den er stadig til debat den dag i dag: Hvem var tidens helte og hvem var skurke? Og var virkeligheden under besættelsen nu også så sort/hvid som den tids fotografier?

Frihedsmuseet er museet for Danmarks Modstandskamp, og ligger i Churchillparken på Kastellet i København.

Om branden i 2013

Den 28. april 2013 brændte Museet for Danmarks Frihedskamp 1940 – 45. Takket være en stor indsats fra Københavns Brandvæsen, lykkedes det at redde museets samlinger og arkiver. Intet gik tabt og intet led uoprettelig skade. Den påsatte brand er stadig uopklaret. Frihedsmuseets bygninger er nu revet ned, men 10 meter murværk er blevet bevaret. Den rummer de mursten, som har indgraveret navne på donatorerne bag Frihedsmuseet.

Frihedsmuseets arkiver er åbne for ekspedition

Vi kan kontaktes på tlf. 4120 6292 (kl. 10-14) eller på mail.

Luk overlayLuk
Del denne side