Sælen og Sehested

Kom helt tæt på historien, når I kommer ombord på to af flådens ikoner fra den kolde krig. Begge både står nærmest som da de blev taget ud af tjeneste.

I ubåden er lugten af diesel intakt og kaffekanden hænger der stadig, mens SEHESTED er rigget til som skulle den i krig i morgen. Her vil I få mulighed for at opleve nogle af de våben, som Danmark brugte under den Kolde Krig og som var med til at forsvare det danske territorium. SÆLEN er en ubåd, som Danmark købte under den Kolde Krig og er den eneste danske ubåd, der nogensinde har deltaget i en krig, hvilket den gjorde i Irak-krigen i 2003.

SEHESTED blev under den Kolde Krig betragtet som verdens ondeste krigsskib, der spækket med våben udgjorde Natos frontlinje mod Warszawa-pagten. Tegningerne til båden var så populære, at både briterne og amerikanerne ønskede tegningerne til den, men danskerne lod sig ikke kue og passede godt på deres "hemmelige" våben. I kommer ombord på begge både og oplever hvordan livet var ombord. Vores guider vil fortælle om den historiske baggrund for bådene, den tid de blev brugt i og mandskabets hverdag.

Sehested - Danmarks sidste missiltorpedobåd.
Museumsguiden kan bla. fortælle, at frømænd blev 'skudt' ud i havet via torpedorørene, når Sælen var neddykket.
Bookmark and Share

Kontakt

Booking