Særudstillinger

Pels - liv og død

4. oktober 2014

I 2014 åbner Nationalmuseet en stor særudstilling om pels. Udstillingen stiller spørgsmål til pels. Måske får den dig til at ændre holdning til brug af pels? Hvornår er det i forsvarligt at bruge pels til beklædning? Når det er en tradition? Når man bruger hele dyret? Når dyret har haft et godt liv? Stil spørgsmål, find svar og giv din holdning til kende i vores store særudstilling i 2014.

Kranie fra Næs, Nationalmuseet

Mennesker - Deres kost, helbred og oprindelse i Oldtiden

Mindre særudstilling 19. juni - 31. december 2014

De kommende år vil vore forfædres kost, sundhed og kontakter til andre dele af Europa gennem Oldtiden blive kortlagt. Sammenhængen mellem udviklingen inden for kostproduktion, befolkningssundhed og samfund skal analyseres på baggrund af arkæologiske fund af mennesker og deres bosættelser.

I særudstillingen vises eksempler på en række analyser, som giver os ny viden om menneskers kostsammensætning og sundhedstilstande i gennem Oldtiden.

Navajo-tæppe i stilen ’Eye Dazzler’
Navajo-tæppe i stilen ’Eye Dazzler’, slutningen af 1800-tallet, Nationalmuseet.

Edderkoppekvindens spind - Tæpper fra Navajo-indianerne

Fra 8. februar 2014 i København, Etnografisk samling


Navajo indianerne er berømte for deres vævede tæpper – et håndværk de ifølge myten har lært af Edderkoppekvinden. I særudstillingen om Navaho indianerne viser Nationalmuseet for første gang sin spektakulære samling af historiske navajo-tæpper. Sideløbende leverer tæpper, film og fotos fra familien Whitehair – en navajo-familie fra reservatet i Arizona, et blik ind i moderne vævetraditioner og reservatliv.

"Parti af Dannevirke". I danskernes bevidsthed var Dannevirke uindtagelig. Her er fæstningen fremstillet større og mere imponerende, end den var i virkeligheden. Litografi

1864 - Afslutning og begyndelse, Tøjhusmuseet, København

Fra 6. februar 2014 på Tøjhusmuseet, København. Gratis adgang.

I anledning af 150-året for krigen i 1864, åbner Tøjhusmuseet en særudstilling om en krig, som skulle forandre landet for altid. 

Find vej til Tøjhusmuseet på Slotsholmen

Bookmark and Share