Særudstillinger

Fixelancen

Fixelancen – det mobile fixerum

16. april 2014

Fra påske kan du besøge det første mobile fixerum, Fixelancen, i Danmark på Nationalmuseet. Fixelancen har været på gaden i den københavnske bydel Vesterbro siden 12. september 2011. I Fixelancen kan man høre og se stofmisbrugeres personlige fortællinger. Fixelancen var oprindeligt et lokalt initiativ fra beboere på Vesterbro, der ville skabe bedre vilkår for stofmisbrugere. Nu er Fixelancen blevet et stykke danmarkshistorie og er derfor blevet en del af Nationalmuseets samling.

Navajo-tæppe i stilen ’Eye Dazzler’
Navajo-tæppe i stilen ’Eye Dazzler’, slutningen af 1800-tallet, Nationalmuseet.

Edderkoppekvindens spind - Tæpper fra Navajo-indianerne

Fra 8. februar 2014 i København, Etnografisk samling


Navajo indianerne er berømte for deres vævede tæpper – et håndværk de ifølge myten har lært af Edderkoppekvinden. I særudstillingen om Navaho indianerne viser Nationalmuseet for første gang sin spektakulære samling af historiske navajo-tæpper. Sideløbende leverer tæpper, film og fotos fra familien Whitehair – en navajo-familie fra reservatet i Arizona, et blik ind i moderne vævetraditioner og reservatliv.

"Parti af Dannevirke". I danskernes bevidsthed var Dannevirke uindtagelig. Her er fæstningen fremstillet større og mere imponerende, end den var i virkeligheden. Litografi

1864 - Afslutning og begyndelse, Tøjhusmuseet, København

Fra 6. februar 2014 på Tøjhusmuseet, København. Gratis adgang.

I anledning af 150-året for krigen i 1864, åbner Tøjhusmuseet en særudstilling om en krig, som skulle forandre landet for altid. 

Find vej til Tøjhusmuseet på Slotsholmen

Pigen og Parasollen - Japan i fotostudiet

16. november 2013 - 28. April 2014

De udstillede fotografier tegner et sublimt øjebliksbillede af det eksotiske Japan; et Japan uberørt af mødet med Vesten. Lokale studier fotograferede og håndmalede i stort tal disse små kunstværker til tilrejsende udlændinge med motiver af geishaer, samuraier, Fuji bjerget, richshaw kulier, templer og tatoverede mænd.

I udstillingen Pigen og Parasollen kan du også opleve hvordan denne verden blev skabt i fotostudierne, se hvordan vi i Danmark i perioden digtede videre på billedfortællingen om Japan. Endelig kan du selv blive en del af foto legen i en purikura - fotomaskinen fra Japan.

Bookmark and Share