Fastelavn på Nationalmuseet

Fastelavn er en gammel skik, som vi selvfølgelig også fejrer på Nationalmuseet med fastelavnsløjer, gamle fastelavnstraditioner og meget mere. Når du er i fastelavnshjørnet, kan du finde din fineste udklædning frem og være med til at opleve en spændende fastelavn sammen med os.


Katten er slået af tønden!

Farvel til kødet og en aften i fastens tegn

Mange kristne trosretninger praktiserer en 40 dage lang faste, der starter onsdagen efter fastelavnssøndag og slutter påskedag. I fasteperioden må man slet ikke spise kød, og i nogle tilfælde heller ikke fisk. Skikken har mindst 1000 år på bagen, men i Danmark nøjes vi med at fejre fastelavnssøndag med alt det gode, der hører til: udklædning, at slå katten i tønden og lækre fastelavnsboller.

Nogle af de mest ekstravagante fastelavnsfester og karnevaler kan man finde i blandt andet Rio de Janeiro (Brasilien) og i Venedig (Italien), hvor folk ud over at klæde sig ud danser og fester hele natten lang.
Hvad skete der sidst: Fastelavnstraditioner og Global Kidz

Fastelavn 2014 bød blandt andet på narrens historiske fastelavnsfortællinger, musik for fuld drøn af Global Kidz og kroningen af kattekongen og kattedronningen.


Hvornår, hvordan og hvad?

Et detaljeret fastelavnsprogram følger når tiden for fastelavn nærmer sig.

Bookmark and Share