Syrisk kulturliv i skyggen af krigen

En foredragsrække i udstillingen ’På flugt’ 

’Syrisk kulturliv’ er i alt fire foredrag, som på hver deres måde sætter fokus på Syriens fortid, men også nutidens mennesker og deres forsøg på at skabe en ny tilværelse.

08.02.2017 kl. 17-18.30
’Intro til Syrien og syrisk historie’ ved Jakob Skovgaard-Petersen, professor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet og formand for Det syriske Kulturinstitut i Danmark.

Pris: 65 kr. Køb billet på billet.natmus.dk.

08.03.2017 kl. 17-18.30
’Medborgerskab i Mellemøsten’ ved June Dahy, studielektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet.

Køb billet på billet.natmus.dk.

19.04.2017 kl. 17-18.30

’Koncert og foredrag: Aleppos rige musikliv’

Mød sangeren og sufi-munshiden Bakri Hemmami
Aleppo er et af de vigtigste centre for den klassiske arabiske musik. Byen er kendt for sin rige og traditionsbevidste sangkunst, der dyrkes både i verdslig og religiøs sammenhæng og ikke mindst i byens sufi-ordener. Bakri Hemmami, der er sanger og sufi-munshid fra Aleppo, og Søren Møller Sørensen, der er musikforsker ved Københavns Universitet, vil med ord og toner bringe os tættere på musikalske og poetiske skatte fra denne by, hvis kulturelle betydning dårligt kan overvurderes, og hvis tragedie dårligt kan fattes. Der vil være eksempler både på sufiernes sangkunst og fra det verdslige repertoire, og Bakri og Søren vil i fællesskab introducere til sangene og diskutere deres kulturelle betydning.

Køb billet på billet.natmus.dk.

Del denne side