Fastelavn på Nationalmuseet

Hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade...

Hvert år fejrer vi fastelavn på Nationalmuseet. Tag børn og børnebørn med til en sjov og poetisk fastelavnsfest med teater, tøndeslagning og fine gaver. Husk udklædningen!  

Festen begynder i forhallen med en times underholdning og teater. Kong Vinter ved vist ikke, hvad han gør, da han banker fru Sommer ud af dynerne med fastelavnsriset. Vil foråret og varmen nu komme?
Kong Vinter og fru sommer kæmper og alle børnene må hjælpe til, så fru Sommer kan vinde og sende forårssolen ned over vores forfrosne lemmer.

 

 

Hvad er fastelavn?

Fastelavn er en gammel skik, som vi selvfølgelig også fejrer på Nationalmuseet med fastelavnsløjer, gamle fastelavnstraditioner og meget mere. Når du er i fastelavnshjørnet, kan du finde din fineste udklædning frem og være med til at opleve en spændende fastelavn sammen med os.

 

 

Fastelavnstraditioner

Mange kristne trosretninger praktiserer en 40 dage lang faste, der starter onsdagen efter fastelavnssøndag og slutter påskedag. I fasteperioden må man slet ikke spise kød, og i nogle tilfælde heller ikke fisk. Skikken har mindst 1000 år på bagen, men i Danmark nøjes vi med at fejre fastelavnssøndag med alt det gode, der hører til: udklædning, at slå katten i tønden og lækre fastelavnsboller.

Del denne side