Kom med på den fedeste ekspedition i efterårsferien!

Vil du med ud og opdage verden?
Er du klar til en fantastisk tur, der går til både Kina, Japan, Indien og Grønland?

Der er  noget for både børn og voksne - og I behøver ikke at rejse længere end til Nationalmuseet i København. Dér venter en hel verdens oplevelser. Så grib tropehjelmen, lav din egen ekspeditionskikkert og tag på ekspedition som opdagelsesrejsende sammen med Nationalmuseets ekspeditionsledere.

På ekspeditionen er der mange udfordringer og du lærer om forskellige landes skikke og traditioner. Rejsen kan dog først begynde, når du har bestået overlevelsestræningen og modtaget dit ekspeditionspas – som du selvfølgelig skal have et rigtigt pasfoto i. I passet skal der også stå, hvor høj du er og hvad din øjenfarve er.

Mød en elefantgud og sejl i kajak
Først går turen til Kina, hvor dragen er et helligt dyr - og de allerfineste drager er kejserdragerne, som har 5 klør.

Efter dragejagten i Kina drager vi videre til det moderne Japan, hvor du kan prøve Cosplay. Japanske cosplayere klæder sig kun ud til fastelavn og halloween -  de har flotte, sjove og farvesprudlende kostumer, som bliver brugt året rundt.

Tredje stop på rejsen er Indien, hvor guden Ganesh bor. Han er superklog - halvt menneske og halvt elefant. Én gang om året skal Ganesh have en særlig middagsret. Den skal være både sur, sød, stærk og bitter. Så her kan du dufte til krydderierne og se, om du kender nogen af dem - og måske véd du, hvilken ret du ville lave til elefantguden Ganesh?

Inden turen går hjem til København igen, runder vi Grønland. Her er amuletter, som er blevet brugt imod onde og farlige ting. Du kan selv prøve, hvor svært det er at sejle i en grønlandsk kajak: handskerne på, pagajen i hænderne ....og prøv at se, hvor længe du kan blive siddende.


Praktisk information:
Der er ekspeditioner lørdag d. 15. til søndag d. 23. oktober - alle dage fra 12.00-15.00.

Et ekspeditionspas koster 30 kr. (+ entre for voksne) 

Ekspeditionerne egner sig bedst til børn i alderen 5-9 år.

Del denne side