1 af 3
Åbningstider og priser

Musikmuseet - Instrumenternes verden

Nye åbningstider pr. 1. august 2017

Bemærk, at Musikmuseet ændrer åbningstider pr. 1/8-17.

Fra denne dato gælder følgende åbningstider: lørdag og søndag kl. 10-17

Desuden åbent på helligdage samt i vinterferie, påskeferie og efterårsferie. Mandag til fredag lukket. 

Det er muligt at bestille undervisning for skoler og daginstitutioner alle hverdage. Læs mere her.

Det er desuden muligt for børnehaver, skolegrupper og andre uddannelser at besøge Musikmuseet på egen hånd alle tirsdage, torsdage og fredage fra kl. 10-13 (i skoleuger). Læs mere her.

Kalle fra Ramasjang på Musikmuseet

I august måned bobler Musikmuseet over med musik, spas og løjer for børn og barnlige sjæle. Med to søndagskoncerter d. 13. og d. 20. august vil Kalle, blandt andet kendt fra Ramasjang, med sit en-mands orkester sætte Musikmuseet på den anden ende. 

Koncerterne er gratis, når entreen til Musikmuseet er betalt (Børn gratis/ Voksne 40/50 kr.)

Læs mere her.

Musikmuseet i nye omgivelser

Musikmuseet er museet om musikhistorien. Musikmuseet flyttede i marts 2014 til Rosenørns Allé; bygningen danner nu rammen om et enestående "musikkens hus" i et samarbejde mellem Musikmuseet og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor museets samlinger bringer den levende musik ind i en kulturhistorisk sammenhæng, og hvor den levende musik tilfører museets samlinger en klanglig dimension.

Et af formålene med flytningen er at sikre plads til Det Klingende Museum - et projekt for børn og unge, som får mulighed for at udforske alle slags musikinstrumenter inden for de tre hovedgenrer: klassisk musik - rytmisk musik - traditionel musik. Børn og unge med vidt forskellig social og kulturel baggrund kommer her til at udfolde sig i et musik- og museumsmiljø, hvor læring og selvudfoldelse er to bærende elementer.

 

Musikinstrumenter igennem 3000 år

Musikmuseet blev grundlagt i 1898, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra bronzealderen og frem til vor tid.

Museets nyindrettede udstilling er opdelt i to spor - et spor, som omhandler udviklingen i Danmark fra bronzelurerne, og et spor, som tager udgangspunkt i Middelalderen og fortsætter op gennem de europæiske tidsperioder, indtil begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede.

En særlig del af udstillingen - Pragtrummet - viser helt særlige, smukke eller sjældne genstande fra forskellige perioder; den bageste del af udstillingsetagen - Verdensrummet - er forbeholdt skiftende udstillinger, som lægger ud med en spændende udstilling om Fjernøsten med instrumenter fra Kina, Japan og Korea.

Et udvalg af museets smukke instrumenter med tilhørende tekster kan ses på Historisk Viden - Tema - Musik.

Bibliotek, arkiv og billedsamling

Musikmuseets samling omfatter også et omfangsrigt bibliotek, arkiv og billedsamling, se nærmere om adgang under Åbningstider).

Her kan man finde værker af og materiale om mange af dansk musikhistories store personligheder, blandt andre Angul Hammerich, Johan Svendsen, Aksel Schiøtz og Niels W. Gade, foruden materiale om vigtige danske musikinstitutioner og -organisationer. Faglitteratur om instrumenter, perioder og områder forefindes også i stort omfang.

Åbningstider og priser

Lørdag - søndag 10 - 17

Dagsbillet voksen DKK 50
1 barn + 1 voksen DKK 40
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 125
Partoutkort + 1 ledsager
 DKK 395

Del denne side