Historiske stjernestunder

I samarbejde med VejleMuseerne præsenterer vi efterårets program:

ONSDAG 13. SEPTEMBER - HVORDAN VANDT JELLINGDYNASTIET HELE DANMARK?
Foredraget forsøger at skabe en syntese over den politiske udvikling igennem vikingetiden og klarlægge baggrunden for, at Jelling-komplekset kom ud af ingenting og hurtigt forsvandt igen. Hør Morten Søvsø, leder af arkæologi ved Sydvestjyske Museer, fortælle om tidens kongedynastier og magt fra slutningen af 800-tallet til Harald Blåtands fald og Danmarks centrum svingede tilbage mod øst, hvor det altid havde ligget og stadig ligger.  

ONSDAG 11. OKTOBER – DANSK FOLKEMUSIK GENNEM 500 ÅR
Se de særprægede instrumenter, hør musikken og dyk ned i historien om de sidste 500 års folkemusik i Danmark. Med udgangspunkt i jødeharpen, seljefløjten, drejeliren, trommen, rummelpotten og violinen fortæller musiker, musikskribent og underviser Poul Lendal om folkemusikken fra begyndelsen af 1500-tallet, men kaster også blikket endnu længere tilbage i musikhistorien. 

ONSDAG 8. NOVEMBER – JELLING LÆNGE FØR HARALD BLÅTAND
Jernalderen byder på masser af drama og udvikling, selv om tidsperioden i DR’s historieserie blev reduceret til en kort bemærkning om regnvejr og moseofringer. Tag med på udgravningen af de komplekse jernalderlandsbyer, der bliver til ny viden om jernalderens mennesker, samfund og daglige liv. Steen Hvass, der bl.a. er tidl. leder af Vejle Museum og tidl. direktør for Nationalmuseet fortæller sammen med VejleMuseernes arkæolog Katrine Balsgaard Juul, der netop nu graver ved Jelling. 

TID, PRIS og STED
Kl. 19-21 i Kongernes Jelling. 95 kroner inkl. kaffe og kage. Køb din billet på forhånd i butikken på Kulturmuseet Spinderihallerne eller via vores hjemmesider.

Del denne side