Pirater, søfolk og undervisningsteater

Hvad gør man, når man som en ganske ung mand på 15-16 år bliver taget til fange af sørøvere, sejlet til den nordafrikanske kyst og solgt som slave? Man tilpasser sig og lærer alt det, man kan om den nye kultur. Ja, man bliver sågar muslim - for alternativet er kastration. For en dansk ung mand, Hark Oluf, der bliver taget til fange i 1724, blev det nye liv som slave også begyndelsen på et eventyr, hvor han tilpassede sig så godt at han både blev skatmester, krigsminister og gift, indtil han 11 år efter sin tilfangetagelse kunne vende hjem som en fri mand til den lille ø Amrun, han kom fra, i Vadehavet.

Fortællingen om Hark Oluf er en gådefuld fortælling fra den tid, hvor kolonierne voksede, slavekassen blev oprettet og søfarten var fuld af vovede eventyr. Men det er også fortællingen om hvor svært det kan være at falde til i sin hjemstavn, når man har levet næsten halvdelen af sit liv i udlændighed. Den prisbelønnede forfatter Kåre Bluitgen dramatiserer et stykke dansk søfartshistorie, der vender idéen om det fremmede og slaver på hovedet. 

I forbindelse med forestillingen fortæller undervisningsafdelingen på Frilandsmuseet om tiden hvor Hark Oluf levede, om mødet med det fremmede og om religionens betydning for den måde man oplevede sig selv i verden. Undervisningsforløbet foregår som en integreret optakt til selve forestillingen i teatersalen.

Forestillingen er gratis. Billetter skal bestilles: Billetreservation. Oplys venligst skolen og lærerens navn, klassetrin, ønsket dato, antal billetter og tidspunkt (der er to forestillinger hver spilledag kl. 9.45 og 11.30). 

Man kan købe klassesæt af Kåre Bluitgens bog Hark Oluf til en særpris på kun 40 kr. stk. (vejl. 249 kr.) ved at skrive til ABC-forlaget: Flemming.Moeldrup@abc-forlag.dk.

Spilleperiode: 24. januar til 10. februar 2017.
Klassetrin: 4.-6. klasse
Varighed: 1 time (inkl. introduktion)
Alle hverdage kl. 9.45 og kl. 11.30

Bernhard Olsen Teateret
Højskolevej 17
2800 Lyngby

Teateret ligger for enden af Højskolevej ca. 10 min gang fra Frilandsmuseets hovedindgang. Bus nr. 184 stopper ved Frilandsmuseets hovedindgang.
S-tog/Sorgenfri Station, 20 min. gang til teateret.

Skuespiller: Morten Eisner
Dramatiker: Kåre Bluitgen
Instruktør: Peter Darger
Dramaturg: Anna Lawaetz
Scenografi og kostumer: Signe Beckmann
Video-design og lys: Jeppe Lawaetz
Kostumier: Pernille Leisner

Forestillingen er en del af Frilandsmuseets formidlingssatsning om kolonierne i 2017

NB: Frilandsmuseet er vinterlukket, så I kan ikke besøge museet i forbindelse med teaterforestillingen. Det er desværre ikke muligt at spise medbragt mad før eller efter forestillingen.  

Del denne side