Forår og sommer

Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.45 - 11.15  er der 'bondens dyr' ved Rømøgården for de helt små gæster. Museets dyrpasser har æg, horn, knogler, uld og en masse gode historier med. Hele sæsonen (undtaget de 6 ugers højsæson i skolernes sommerferie)

Huset fra Stenstrup på Sydfyn er åbent næsten hver dag. Kig indenfor og hjælp konen i huset med alt arbejdet! 

Er I nysgerrige på alle de mystiske ting i bygningerne, så kig ind i huset fra Dannemare hvor alle genstande har fået skilt på. Bliv klogere på hvad et manglebræt, en skættel, et drøftetrug eller et slagtetræ er.

27. og 28 maj 23. og 24. september afholder vi  "Håndværkets Dage". Museets håndværkere fortæller om godt håndværk, gode materialer og hvad man gør bedst med gamle huse.

Mød alle museets dygtige frivillige møllere, havefolk, håndarbejdskyndige og køkkenlaug. I butikken ved de hvornår der bliver arbejdet.

Søndag den 18. juni afholdes Dansk Mølledag på Frilandsmuseet. Museets møllerlaug holder de fleste af museets 7 vind- og vandmøller åbne. Der bliver malet mel på den fynske vandmølle.

1. juli - 6. august er det højsæson med små gratis teaterforestillinger rundt omkring på museet og salg fra brugsen fra 1930'erne.

Søndag den 27. august afholdes Dansens Dag. Oplev glæden ved folkedans, spillemandsmusik og farverige dragter når folkedanserforeninger viser de gamle finurlige danse. Dans med. Gratis program fås i butikken.

I weekenden den 23. og 24. september holder vi 'Gamle Sorters Dage' på den lille herregård i den nordlige del af museet. Museets gartnere, havelaug og 'Frøsamlerne' fortæller om og tilbereder de gamle sorter af frugt og bær som dyrkes på Frilandsmuseet. 

Hestevognen kører hele sæsonen, når der er vejr og gæster til det. Turen varer ca. 20 minutter og koster 25 kr. per person

Del denne side