Tre historiske hjem - tre århundreder

Klunkehjemmet - en herskabelig lejlighed


Nationalmuseets Klunkehjem
ligger i en ejendom i Frederiksholms Kanal kun få skridt fra Nationalmuseet. Grosserer Rudolph Christensens herskabelige lejlighed fremstår fuldt møbleret i tidens klunkestil, som den så ud i årene mellem 1890 og 1914. Hele det autentiske interiør er usædvanlig velbevaret fra stuerne med polstrede møbler, kunstfærdige draperede gardiner og mængder af nips til det oprindelige badeværelse og toilet.

Brede Hovedbygning - Storkøbmandens bolig


Brede Hovedbygning
er en del af industrianlægget Brede Værk ved Mølleåen. Bygningen blev opført 1795 som landsted for værkets ejer, storkøbmand Peter van Hemert (1734-1810), og hans familie. I 1805 gik van Hemert fallit, og i årene efter blev alt solgt på auktion. Siden har hovedbygningen bl.a. tjent som bolig for Brede Værks skiftende direktører. Landstedet er nu igen indrettet i nyklassicistisk stil som på van Hemerts tid med spinkle og lyse møbler og hofdekoratør J. C. Lillies genskabte vægdekorationer.

Lille Mølle - et hjem fra 1916


I den sidste af Christianshavns gamle voldmøller blev der i 1916 indrettet et meget personligt hjem af ægteparret Flach-Bundegaard. Lille Mølle er ikke et typisk hjem fra tiden, men rummer mange tidstypiske træk. Boligen er indrettet i en både nationalromantisk og lidt selvgroet stil. det er en stor bolig i fem planer med mange stuer og værelser, gildesal og huler, hvor alt står, som da ægteparret levede.

Bookmark and Share