Venneforening og Frivillig

Foreningen Frilandsmuseets Venner

Bliv ven med Frilandsmuseet - og lær det samtidigt meget bedre at kende.

Museets Venneforening tilbyder spændende og hyggelige arrangementer: rundvisninger med museets medarbejdere, kig bag kulisserne, åbningsreceptioner og et traditionsrigt julekaffebord.

Medlemskortet giver også adgang til rabatter og til gratis entre til en række museer i de nordiske lande, blandt andet Skansen i Stockholm og Den Gamle By i Århus.

Selskabet Frilandsmuseets Venner støtter også museets med større eller mindre beløb, blandt andet til publikationer, trækvogne eller nye museumsbygninger.

Selskabet blev stiftet i 1940 som en støtteforening til museet, og bestyrelsen består af museumsinteresserede lokale kræfter.

Medlemsskaberne kommer i flere former - det billigste koster 200 kr. årligt.

Kontakt: 

Frilandsmuseets Sekretariat

Kongevejen 100, 2800 Lyngby

41 20 64 01, tirsdag - fredag kl. 10-15

Anne Øhlers

Frilandsmuseets Møllerlaug

Frilandsmuseets har et aktivt og entusiastisk Møllerlaug, som tilser og kører med museets møller.

Hver søndag og på andre udvalgte tidspunkter, f.eks. ved juletid, åbner Møllerlavet Karlstrup Mølle og Ellested vandmølle for publikum. Møllerne får mølleværkerne til at køre, mekanikken vises frem, og på særlige dage males der mel af gamle kornsorter på møllerne.

Kontakten til publikum er både sjov og udfordrende, og det består af både børnehaver og skoleklasser, børnefamilier og andre interesserede gæster.

Du behøver ikke at være uddannet møller eller håndværker for at være med. I Møllerlauget er lysten og begejstringen for møller og fortælleglæden det vigtigste.

I Møllerlauget er vi sammen om kurser og oplæring, og i løbet af året afholder vi sommerfest og julefrokost. Vi er også på ture til møller rundt omkring i Danmark.

Kontakt:

Find os i museets møller - eller kontakt

Mogens Jebsen (Oldermand)

45 85 24 60

Bernhard Olsensvej 8A

2830 Virum

Møllerlavets hjemmeside: www.frilandsmuseetsmoellerlaug.dk

Frilandsmuseets Havelaug

Frilandsmuseets havelaug tager sig af den store køkkenhave bag herregården og kålgårde og småhaver ved museets vestjyske bygninger.

Havelaugets medlemmer begynder i det tidlige forår med jordbehandling og tilsåning, og slutter langt ud på efteråret med at høste sommerens flotte produkter og vinterklargøre jord og planter.

Museets haver er tilsået efter historiske haveplaner og med gamle, lokale sorter af frugt og grønt. Haveplejen udføres så vidt muligt efter datidens skik og brug med masser af håndkraft og omhu.

Når medlemmerne er i gang på området, svarer de meget gerne på publikums mange spørgsmål, og tager sig tid til en snak om gamle sorter, dyrkningsmetoder og havepleje i det hele taget.

Hvis du elsker havebrug og havearbejde, og har lyst til at arbejde med historiske haver og ældre og lokale plantesorter, er havelauget måske noget for dig.

Kontakt:

Eva Simonsen
Hasselvej 80
2830 Virum
40 32 21 10
mail: eva(at)micajopi(dot)dk

Frilandsmuseets Køkkenlaug

Frilandsmuseet Køkkenlaug slagter, bager og brygger i herregårdens store køkken og bryggers ved brændekomfur og gruekedel .

Alle aktiviteterne udføres til glæde for publikum, og undervejs fortælles der både om konkrete processer og råvarer og mere bredt om historisk mad og madkultur.

Hvis du har viden og praktisk erfaring med historisk mad og arbejdsprocesser, eller vil du gerne selv prøve at stå ved komfuret er køkkenlauget måske noget for dig. Det kræver blot godt håndelag, fortælleglæde og arbejdslyst.

Du kan møde køkkenlauget i herregårdskøkkenet den 29.-30 juni og den 13.-14. og 27,-28- juli mellem kl. 11 og 15.

 Kontakt:

Inge-Mette Petersen

41 20 64 15

Inge-Mette Petersen

 

 

Frilandsmuseets Håndarbejdslaug

Frilandsmuseet har de seneste år fået fremstillet en lang række kopier af ældre dragtdele og tekstiler. Kopierne er med til at klæde Frilandsmuseets formidlere og omvisere på, mens andre finder plads i museets gårde og huse for at gøre udstillingerne endnu bedre og mere fortællende.

Hvis du er særlig ferm med hæklenål, strikkepinde eller broderegarn, eller dygtig til at konstruere mønstre eller opskrifter på baggrund af originaler, kan du kontakte os for at høre nærmere om igangværende eller fremtidige håndarbejdsprojekter.

Projekterne udføres af den enkelte derhjemme, men vi leverer opskrifter og materialer.

Kontakt:

Museumsinspektør Anja Jørgensen

41 20 64 02

Anja Jørgensen


Bookmark and Share